6 juli
For mange sønderjyske økologer venter fortsat på at få deres arealtilskud
Økologichef Poul Erik Nielsen, LandboSyd, foreslår, at 95 procent af støttebeløbet i fremtiden udbetales aconto.

 

  

Selv om der er kommet skred i Landbrugs- og Fiskeristyrelsens udbetalinger af arealtilskuddet til økologerne, er syd- og sønderjyderne fortsat utilfredse med, at udbetalingen af arealtilskuddet for 2016 er meget forsinket. Den ventes først på plads i september, oplyser LandboSyds økologichef Poul Erik Nielsen.

Han foreslår derfor, at der i fremtiden udbetales et acontobeløb på 95 procent af støtten.

”De sidste fem procent dækker rigeligt de ændringer og rettelser, der laves under behandlingen af de mange sager,” forklarer han.

 

Rettelser og justeringer

På det sidste har mange af økologerne fået en mail fra landbrugs- og Fiskeristyrelsen med overskriften: Vi udbetaler de økologiske arealtilskud. Men da de åbnede mailen, viste det sig, at der var tale om rettelser og justeringer på måske 50 kr. for årene 2014 og 2015:

”Det er at gøre grin med landmændene. Man skal huske på, at det trods alt er en relativ stor andel af økologernes samlede tilskud, der endnu ikke er udbetalt,” siger Poul Erik Nielsen.

 

Kompliceret sagsbehandling

Styrelsens flytning fra København til Augustenborg får en del af skylden, og Poul Erik Nielsen oplyser, at stort set ingen fra det økologiske kontor er flyttet med til Als. Desuden er sagsbehandlingen meget kompliceret. Til gengæld var der også forsinkelser i udbetalingen sidste år:

”Argumentet holder ikke, for der har ikke været problemer med udbetaling af den almindelige grundbetaling efter flytningen,” siger Poul Erik Nielsen.

 

49 ansatte er i gang

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har over for Økologi Innovation på Seges i Aarhus oplyst, at 49 medarbejdere nu arbejder med Økologisk Arealtilskud mod 23 medarbejdere sidste år. Styrelsen oplyser, at to tredjedele af sagerne nu er behandlet.

For landmændene drejer det sig om, at de gennem flere måneder har ventet på at få udbetalt op imod 500.000 kr. i tilskud.

Tags

Kontakt os

Planteavlschef
pen@landbosyd.dk
7436 5075
2031 8770

Nyhedsbrev

Vi formidler relevante informationer i vores generelle nyhedsbrev som du kan tilmelde dig her. Yderligere kan du tilmelde dig vores specielle-interesse nyhedsbreve for flere detaljerede nyheder ved at markere disse nedenfor.