10 juli
It-giganten Apple bygger et nyt datacenter i Kassø. Pris: 6 mia. kr.
Knap 300 hektar god landbrugsjord skal bruges til formålet.

IT-giganten Apple er klar med endnu en kæmpeinvestering i Danmark og vil bygge et nyt datacenter i Kassø ved Aabenraa, skriver Ritzau. I alt knap 300 hektar god landbrugsjord er blevet solgt og skal dermed bruges til erhvervsformål - Igennem længere tid har det været kendt, at der er planer om at bygge en virksomhed af den type med et stort strømforbrug. Hvem der vil bygge og omfanget blev afsløret mandag formiddag i Aabenraa.

Den amerikanske it-gigant er allerede ved at bygge et andet datacenter i Viborg. De to datacentre bliver i første omgang af samme størrelse, energiforbrug og udformning. Netop strøm-forsyningssikkerheden er en af hovedgrundene til, at Apple vælger at placere to datacentre i Danmark.

Første fase af byggeriet i Kassø ventes klar i 2019, og den samlede pris bliver omkring seks milliarder kroner. Byggeriet ventes at skabe cirka 300 job og omtrent 50-100 beskæftigede, når datacenteret er i fuld drift. De to datacentre i Danmark skal sørge for Apples internettjenester som musikbutikken iTunes Store, App Store, iMessage, Kort og Siri for virksomhedens europæiske brugere.

Nyhedsbrev

Vi formidler relevante informationer i vores generelle nyhedsbrev som du kan tilmelde dig her. Yderligere kan du tilmelde dig vores specielle-interesse nyhedsbreve for flere detaljerede nyheder ved at markere disse nedenfor.